13-09-24 Læserbrev, JydskeVestkysten.
Vederlagssagen i Varde Kommune handler om en 1. viceborgmester, der får vederlag for at tage vikariater, som han ikke tager. Og så får 2. viceborgmesteren vederlag for at tage de vikariater, som 1. viceborgmester får vederlag for, men undlader at tage – faktisk i en mangeårig uskøn praksis. Nu klarlagt, at 2. viceborgmester i virkeligheden modtog borgmestervederlaget for et hverv som formand for byfornyelsesprojektet i Blåvand / Vejers.
Som borger i Varde Kommune må man håbe, at denne sag bliver afdækket i sin helhed, for umiddelbart ser det ud som om, at nogle få fremtrædende personer med borgmester Mads Sørensen (V) i spidsen har ment at kunne bruge Varde Kommunes kasse som deres personlige pengepung uden respekt for Vederlagsbekendtgørelsens regler.
Trist også, at man ikke kan finde ud af en simpel ferieafløsning, som der allerede i konstitueringsaftalen er taget højde for og ydet forhåndsbetaling for. Er der udbetalt vederlag uden hjemmel, så skal der naturligvis ske tilbagebetaling. Kommunen har allerede erkendt, at der er sket en administrativ fejl, men hvad er konsekvensen mon?
Det er i øvrigt ikke første gang, at borgmestervikariering i Varde spiller hovedrollen i en sæbeopera. I 2003 turde den daværende borgmester ikke overlade borgmestervikariering til sin 1. viceborgmester end ikke i 14 dage. ”Han havde ikke tillid til, at hans partifælle kunne repræsentere og lede kommunen på betryggende vis”,udtalte han til Varde Ugeavis, den 10. juni 2003. Borgmesteren valgte i stedet at holde telefonen åben i sin ferie. Se det var også en løsning.
Sagen betegnes allerede som “Vederlagssagen”. Det lokale medie JydskeVestkysten har behandlet den spektakulære studehandel i flere regionale artikler. DK-NYT har også omtalt sagen, men det var Journalista.dk, der som det første landsdækkende medie breakede historien den 1. september 2024 med åbningsartiklen nedenfor. Journalista.dk men også JydskeVestkysten har fulgt op på sagen i flere kritiske artikler.